Smaksatt kvarg (fettfri, protein, låg laktoshalt)

100 g kvarg, smaksatt, fettfri, protein kvarg, låg laktoshalt består av relativt lite kalorier; är rik på fosfor, protein och vitamin B12; och en bra källa till kalium, kalcium och jod.

84,5 kcal
100 g
Kolhydrater
9,4 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
10,0 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 9,4 g
    • varav sockerarter 9,0 g
  • Protein 10,0 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Fosfor
23% DRI
Rik på
Vitamin B12
21% DRI
Rik på
Kalcium
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
9,4 g
Socker totalt
9,0 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
1,2 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
6,1 g
– varav galaktos
1,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukt som banan eller bär och toppa kvargen för en fräsch dessert.
  • Servera kvargen kall som ett proteinrikt mellanmål, gärna med lite honung eller agavesirap.
  • Rör ner örter som dill eller gräslök för att skapa en smakrik dip till grönsaker.
  • Blanda kvargen med nötter och frön för en krispig och mättande frukostskål.
  • Använd kvarg som pålägg på knäckebröd tillsammans med skivad avokado och peppar.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kvargen i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter öppning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kvargen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk kvarg när det är möjligt.