Smaksatt kvarg (2,9 % fett)

100 g kvarg, smaksatt, 2,9 % fett består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till fosfor, kalcium, jod, protein, vitamin B12 och riboflavin.

111,9 kcal
100 g
Kolhydrater
14,0 g / 100 g
Fett
2,9 g / 100 g
Protein
6,5 g / 100 g
  • Fett 2,9 g
    • varav mättat fett 2,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 14,0 g
    • varav sockerarter 12,7 g
  • Protein 6,5 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Fosfor
19% DRI
Rik på
Vitamin B12
17% DRI
Rik på
Kalcium
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,0 g
Socker totalt
12,7 g
Stärkelse
1,3 g
Kostfiber
0,2 g
– varav glukos
0,7 g
– varav fruktos
0,2 g
– varav sackaros
9,5 g
– varav galaktos
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera kvargen kall som ett fräscht mellanmål eller till frukost.
  • Toppa med färska bär, nötter eller granola för extra smak och textur.
  • Skiva banan eller kiwi och lägg ovanpå för en söt och syrlig kombination.
  • Använd kvargen som bas i smoothies tillsammans med spenat och frukt för en krämig konsistens.
  • Blanda i örter som dill eller gräslök och använd som pålägg på mackor eller i sallader.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kvargen i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Om du har öppnat förpackningen, täck över den med plastfolie eller överför till en lufttät burk. Håll kvargen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kvargen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör den mindre krämig när den tinas upp.