Kvarg (8,8 % fett, mintchoklad, Valio, laktosfri)

100 g kvarg, fett 8,8 %, mintchoklad, valio, laktosfri består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor; och en bra källa till kalcium, jod, protein, vitamin B12 och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

172,8 kcal
100 g
Kolhydrater
15,4 g / 100 g
Fett
8,8 g / 100 g
Protein
7,3 g / 100 g
  • Fett 8,8 g
    • varav mättat fett 5,5 g
    • varav enkelomättat fett 2,1 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 15,4 g
    • varav sockerarter 14,4 g
  • Protein 7,3 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Fosfor
21% DRI
Rik på
Vitamin B12
18% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,4 g
Socker totalt
14,4 g
Stärkelse
1,0 g
Kostfiber
0,3 g
– varav glukos
1,7 g
– varav sackaros
11,0 g
– varav galaktos
1,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kvargen och servera den på en macka med skivor av banan och ett stänk av kanel.
  • Toppa kvargen med färska bär som hallon eller blåbär för en fräsch dessert.
  • Rör ner lite honung och hackad mörk choklad för en lyxig efterrätt.
  • Servera kvargen kall i en skål med granola och nötter för en energirik frukost.
  • Använd kvargen som fyllning i pannkakor eller crepes tillsammans med färsk frukt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kvargen i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kvargen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att den kan bli grynig när den tinas upp.