Bär- och fruktkvarg (Arla Protein, laktosfri)

100 g kvarg, bär-/fruktkvarg, arla protein kvarg, laktosfri består av relativt lite kalorier; är rik på fosfor och vitamin B12; och en bra källa till kalium, kalcium, jod och protein.

78,3 kcal
100 g
Kolhydrater
7,6 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
9,9 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 7,6 g
    • varav sockerarter 6,3 g
  • Protein 9,9 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Fosfor
24% DRI
Rik på
Vitamin B12
22% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,6 g
Socker totalt
6,3 g
Stärkelse
0,9 g
Kostfiber
0,2 g
– varav glukos
2,0 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
2,2 g
– varav galaktos
1,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kvargen och lägg den på en skål med färsk frukt för en fräsch dessert.
  • Toppa med granola och honung för en krispig och söt frukost.
  • Blanda kvargen med bär och servera som ett nyttigt mellanmål.
  • Använd kvargen som pålägg på knäckebröd tillsammans med skivad avokado och peppar.
  • Gör en smoothie genom att mixa kvarg med banan, spenat och lite mjölk för en näringsrik dryck.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kvargen i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter att den har öppnats. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid kvargen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk kvarg för bästa resultat.