Kondenserad mjölk (konserv, ca 8 % fett)

100 g kondenserad mjölk konserv. fett ca 8% består av måttligt med kalorier; är rik på kalcium, fosfor och riboflavin; och en bra källa till kalium, protein och zink.

136,0 kcal
100 g
Kolhydrater
10,0 g / 100 g
Fett
7,6 g / 100 g
Protein
6,8 g / 100 g
  • Fett 7,6 g
    • varav mättat fett 4,9 g
    • varav enkelomättat fett 2,0 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 10,0 g
    • varav sockerarter 10,0 g
  • Protein 6,8 g
Rik på
Kalcium
33% DRI
Rik på
Fosfor
29% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
23% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,0 g
Socker totalt
10,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kondenserad mjölk över pannkakor eller våfflor för en söt och krämig topping.
  • Vispa ihop den med grädde och vanilj för att skapa en läcker fyllning till bakverk.
  • Servera den kall i en dessertskål med färska bär och nötter för en enkel efterrätt.
  • Blanda i kaffe för att göra en söt och krämig kaffedryck.
  • Toppa fruktsallad med en sked kondenserad mjölk för extra smak och sötma.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad burk kondenserad mjölk i en lufttät behållare i kylskåp. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid mjölken svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk när det är möjligt.