Grynost (2-5 % fett, laktosfri)

100 g grynost, 2-5 % fett, laktosfri består av relativt lite kalorier; är rik på fosfor, protein och selen; och en bra källa till kalcium, folat och jod.

92,1 kcal
100 g
Kolhydrater
2,5 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
15,8 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 1,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 2,5 g
    • varav sockerarter 2,5 g
  • Protein 15,8 g
Rik på
Fosfor
29% DRI
Rik på
Vitamin B12
28% DRI
Rik på
Selen
22% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,5 g
Socker totalt
2,5 g
– varav glukos
1,3 g
– varav galaktos
1,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grynosten tunt och lägg på en smörgås med kaviar och hackad rödlök.
  • Toppa en sallad med tärnad grynost, körsbärstomater och färsk basilika för extra smak.
  • Servera grynost i rumstemperatur tillsammans med olivolja och svartpeppar som en del av en antipasti-tallrik.
  • Hacka grynost och blanda i en bowl med quinoa, avokado och limejuice för en fräsch måltid.
  • Strimla grynost och använd som fyllning i omeletter eller crepes för en mättande frukost.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grynosten i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt grynosten svalna snabbt efter tillagning innan du placerar den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så det är bäst att använda den färsk.