Gräddfil (låg laktoshalt, 10-12 % fett)

100 g gräddfil, låg laktoshalt, 10-12 % fett består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalcium, vitamin A, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

135,5 kcal
100 g
Kolhydrater
4,0 g / 100 g
Fett
12,0 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 12,0 g
    • varav mättat fett 8,4 g
    • varav enkelomättat fett 2,9 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 4,0 g
    • varav sockerarter 4,0 g
  • Protein 2,6 g
Rik på
Kalcium
13% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
12% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,0 g
Socker totalt
4,0 g
– varav glukos
1,8 g
– varav galaktos
1,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva avokado och toppa med gräddfil för en krämig macka.
  • Servera gräddfil kall som sås till tacos eller nachos.
  • Blanda gräddfil med hackad dill och citronsaft för en fräsch dressing till sallad.
  • Toppa varma bakade potatisar med gräddfil, riven ost och svartpeppar.
  • Använd gräddfil som bas i kalla såser, exempelvis tzatziki med riven gurka och vitlök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gräddfil i kylskåp, helst i sin originalförpackning. Håll locket tätt stängt för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Om du har öppnat förpackningen, överför gräddfilen till en lufttät burk för längre hållbarhet. Låt alltid gräddfilen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll torra ytor för att undvika kondens, vilket kan påverka kvaliteten. Frysning rekommenderas inte då det kan förändra texturen och göra den vattnig vid upptining.