Gräddfil (12 % fett)

100 g gräddfil fett 12% består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalcium, vitamin A, fosfor, vitamin B12 och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

137,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,4 g / 100 g
Fett
12,0 g / 100 g
Protein
3,1 g / 100 g
  • Fett 12,0 g
    • varav mättat fett 7,9 g
    • varav enkelomättat fett 2,8 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 4,4 g
    • varav sockerarter 3,4 g
  • Protein 3,1 g
Rik på
Vitamin A (RE)
13% DRI
Rik på
Kalcium
13% DRI
Rik på
Fosfor
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,4 g
Socker totalt
3,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grönsaker som gurka och paprika och dippa dem i gräddfil för en fräsch snacks.
  • Toppa en bakad potatis med gräddfil, hackad gräslök och lite svartpeppar för extra smak.
  • Servera gräddfil kall som sås till tacos eller nachos tillsammans med salsa.
  • Blanda gräddfil med färska örter som dill eller persilja för en smakrik dressing till sallader.
  • Använd gräddfil som pålägg på smörgåsar, gärna med kaviar eller rökt lax för en lyxig touch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gräddfil i kylskåp, helst i sin originalförpackning. Håll burken väl tillsluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Om du har öppnat burken, se till att använda en ren sked varje gång för att undvika kontaminering. Låt gräddfilen svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Undvik att frysa gräddfil då detta kan påverka dess textur negativt och göra den vattnig vid upptining.