Vispgrädde (38 % fett)

100 g grädde, vispgrädde, 38 % fett består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till kalcium, fosfor, vitamin K, krom och vitamin B12, men innehåller mycket mättat fett.

355,7 kcal
100 g
Kolhydrater
2,9 g / 100 g
Fett
38,0 g / 100 g
Protein
1,9 g / 100 g
  • Fett 38,0 g
    • varav mättat fett 25,4 g
    • varav enkelomättat fett 8,7 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 2,9 g
    • varav sockerarter 2,9 g
  • Protein 1,9 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
41% DRI
Rik på
Vitamin K
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,9 g
Socker totalt
2,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Vispa grädden tills den får mjuka toppar för att använda som topping på tårtor eller desserter.
  • Skapa en krämig sås genom att koka grädde med lök, vitlök och örter som timjan eller persilja.
  • Servera grädde kall som dip till frukt eller kakor vid fikastunder.
  • Toppa en varm choklad med vispad grädde för extra lyx.
  • Blanda grädde i soppor för att ge dem en rikare smak och krämigare konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grädden i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har öppnat förpackningen, se till att stänga den ordentligt eller överför grädden till en lufttät burk. Låt alltid grädden svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylen. Undvik fukt och kondens genom att hålla ytor torra. Tänk på att frysning kan påverka grädde textur, vilket kan göra den mindre lämplig för vispning efter upptining.