Grädde (jordgubb/choklad, laktosfri, Valio)

100 g grädde, valio jordgubbe/choklad, laktosfri består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till kalcium, fosfor, vitamin K, krom och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

366,1 kcal
100 g
Kolhydrater
7,8 g / 100 g
Fett
37,0 g / 100 g
Protein
1,8 g / 100 g
  • Fett 37,0 g
    • varav mättat fett 24,7 g
    • varav enkelomättat fett 8,5 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 7,8 g
    • varav sockerarter 7,8 g
  • Protein 1,8 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
40% DRI
Rik på
Vitamin K
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,8 g
Socker totalt
7,8 g
– varav glukos
1,4 g
– varav sackaros
5,0 g
– varav galaktos
1,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grädden och lägg den på en bit tårta eller paj för en söt avslutning.
  • Toppa en skål med färska bär och häll över grädden för en fräsch dessert.
  • Blanda grädden i smoothies för att ge en krämig konsistens och sötma.
  • Servera grädden kall som ett pålägg på mackor med nutella eller jordgubbssylt.
  • Använd grädden i bakverk som muffins eller cupcakes för extra smak och fuktighet.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grädden i kylskåp, helst i sitt originalemballage för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt grädden svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att undvika fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd denna metod endast om det är nödvändigt.