Kaffegrädde (lättgrädde, 10 % fett, låg laktoshalt)

100 g grädde, kaffegrädde, lättgrädde, 10 % fett, låg laktoshalt består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till vitamin A, kalcium, fosfor, vitamin B12 och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

120,1 kcal
100 g
Kolhydrater
4,5 g / 100 g
Fett
10,0 g / 100 g
Protein
3,1 g / 100 g
  • Fett 10,0 g
    • varav mättat fett 7,1 g
    • varav enkelomättat fett 2,4 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 4,5 g
    • varav sockerarter 4,5 g
  • Protein 3,1 g
Rik på
Fosfor
14% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
13% DRI
Rik på
Kalcium
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,5 g
Socker totalt
4,5 g
– varav glukos
1,9 g
– varav galaktos
1,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skumma grädden och använd den som ett krämigt tillskott i kaffe eller te.
  • Vispa grädden lätt och toppa med bär eller frukt för en enkel dessert.
  • Blanda grädden med senap och använd som sås till fiskrätter.
  • Servera grädden kall i en sallad med avokado, räkor och citron.
  • Häll grädden över pastarätter för att skapa en krämig sås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grädden i kylskåp med locket på för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter öppning. Låt grädden svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll torra ytor för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk grädde när det är möjligt.