Frukt- och bärfil (2 % fett, låg laktoshalt)

100 g fil, frukt-/bärfil, 2 % fett, låg laktoshalt består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, jod, vitamin K och riboflavin.

85,7 kcal
100 g
Kolhydrater
11,9 g / 100 g
Fett
1,7 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 1,7 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 11,9 g
    • varav sockerarter 11,9 g
  • Protein 2,6 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Kalcium
13% DRI
Rik på
Fosfor
13% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,9 g
Socker totalt
11,9 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
1,5 g
– varav fruktos
0,3 g
– varav sackaros
8,4 g
– varav galaktos
1,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera filen kall som en frukost eller mellanmål.
  • Toppa med färska bär, nötter eller granola för extra smak och textur.
  • Skiva banan eller andra frukter och blanda i filen för en fruktig twist.
  • Smaksätt med en skvätt honung eller agavesirap för sötma.
  • Använd filen som bas i smoothies tillsammans med spenat och proteinpulver.

Förvaring & hållbarhet

Förvara filen i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter öppning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt filen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.