Mascarpone (38 % fett)

100 g färskost, mascarpone, 38 % fett består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, vitamin K och protein, men innehåller mycket mättat fett.

368,3 kcal
100 g
Kolhydrater
2,8 g / 100 g
Fett
38,0 g / 100 g
Protein
5,0 g / 100 g
  • Fett 38,0 g
    • varav mättat fett 25,4 g
    • varav enkelomättat fett 8,7 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 2,8 g
    • varav sockerarter 2,8 g
  • Protein 5,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
41% DRI
Rik på
Kalcium
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,8 g
Socker totalt
2,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mascarponen och lägg den på knäckebröd med ett lager av kaviar och dill för en smakfull macka.
  • Toppa en pasta med mascarpone, svartpeppar och färsk basilika för en krämig sås.
  • Servera mascarpone kall som en del av en ostbricka tillsammans med fikonmarmelad och valnötter.
  • Blanda mascarpone i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger för extra krämighet.
  • Gör en dessert genom att blanda mascarpone med socker och vanilj, och använd som fyllning i bakverk eller som topping på frukt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mascarponen i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid mascarponen svalna snabbt efter tillagning innan du placerar den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket kan göra den grynig när den tinas upp.