Smaksatt färskost (30 % fett, Creme Bonjour/Cantadou)

100 g färskost, 30 % fett, smaksatt, creme bonjour/cantadou består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och riboflavin; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor och vitamin B12, men innehåller mycket mättat fett.

305,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,2 g / 100 g
Fett
30,0 g / 100 g
Protein
3,5 g / 100 g
  • Fett 30,0 g
    • varav mättat fett 20,0 g
    • varav enkelomättat fett 8,0 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 4,2 g
    • varav sockerarter 4,2 g
  • Protein 3,5 g
  • Fibrer 0,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
33% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
22% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,2 g
Socker totalt
4,2 g
Kostfiber
0,5 g
– varav glukos
0,0 g
– varav fruktos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva färskosten och lägg den på knäckebröd eller baguette för en smakrik macka.
  • Toppa en sallad med skedar av färskost för extra krämighet och smak.
  • Servera färskosten rumstempererad tillsammans med kex och oliver som en del av ett plockbord.
  • Blanda färskost med hackad dill, citron och peppar för en fräsch dippsås till grönsaksstavar.
  • Strö över lite kaviar eller hackad gräslök på färskosten för en lyxig touch vid festliga tillfällen.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färskosten i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid färskosten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att den kan bli grynig när den tinas upp.