Smaksatt crème fraîche (28 % fett)

100 g crème fraiche smaksatt fett 28% består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

275,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,4 g / 100 g
Fett
28,1 g / 100 g
Protein
2,0 g / 100 g
  • Fett 28,1 g
    • varav mättat fett 18,4 g
    • varav enkelomättat fett 6,8 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 4,4 g
    • varav sockerarter 3,2 g
  • Protein 2,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
35% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,4 g
Socker totalt
3,2 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva eller klicka crème fraiche på varma rätter som gratänger eller lasagne för en krämig konsistens.
  • Toppa en fräsch sallad med crème fraiche och smaksätt med dill eller gräslök för extra smak.
  • Servera som sås till fiskrätter, gärna med citron och peppar för att lyfta smaken.
  • Blanda crème fraiche i en bowl tillsammans med quinoa, grönsaker och avokado för en mättande måltid.
  • Använd som pålägg på mackor, kombinera med kaviar eller rökt lax för en lyxig touch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara crème fraiche i kylskåp, helst i sin originalförpackning. Håll locket tätt stängt för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Om du har öppnat förpackningen, överför till en lufttät burk för längre hållbarhet. Låt alltid crème fraiche svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande varor för att bevara smaken. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.