Lätt crème fraîche (15 % fett)

100 g crème fraiche lätt fett 15% består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till vitamin A, kalcium, fosfor, vitamin B12 och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

162,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,3 g / 100 g
Fett
15,0 g / 100 g
Protein
3,0 g / 100 g
  • Fett 15,0 g
    • varav mättat fett 9,8 g
    • varav enkelomättat fett 3,5 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 4,3 g
    • varav sockerarter 3,2 g
  • Protein 3,0 g
Rik på
Vitamin A (RE)
16% DRI
Rik på
Kalcium
12% DRI
Rik på
Fosfor
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,3 g
Socker totalt
3,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva avokado och toppa med lätt crème fraiche för en fräsch macka.
  • Servera som sås till grillad lax, smaksatt med dill och citron.
  • Blanda i en sallad för extra krämighet och smak, exempelvis med gräslök och peppar.
  • Fyll tortillabröd med kyckling, grönsaker och lätt crème fraiche för en snabb wrap.
  • Använd som bas i en kall sås tillsammans med senap och honung till grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara lätt crème fraiche i kylskåp, helst i sin originalförpackning med locket på. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter öppning, se till att stänga burken ordentligt. Låt alltid crème fraiche svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, vilket gör den mindre krämig vid upptining.