Crème fraîche (28 % fett)

100 g crème fraiche, 28 % fett består av mycket kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till fosfor, kalcium, vitamin B12 och riboflavin, men innehåller mycket mättat fett.

277,2 kcal
100 g
Kolhydrater
3,0 g / 100 g
Fett
28,0 g / 100 g
Protein
2,0 g / 100 g
  • Fett 28,0 g
    • varav mättat fett 19,4 g
    • varav enkelomättat fett 6,5 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 3,0 g
    • varav sockerarter 3,0 g
  • Protein 2,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
29% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,0 g
Socker totalt
3,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva eller klicka crème fraiche på varma rätter som gratänger och lasagne för en krämig konsistens.
  • Toppa din bakad potatis med crème fraiche, gräslök och lite svartpeppar för extra smak.
  • Servera crème fraiche kall som dip till grönsaksstavar eller chips, gärna med örter som dill eller persilja.
  • Blanda crème fraiche i sallader för att ge en fyllig och krämig textur, exempelvis i potatissallad.
  • Använd crème fraiche som bas i såser, exempelvis en vit sås med citron och kapris till fiskrätter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara crème fraiche i kylskåp, helst i sin originalförpackning. Om du har öppnat den, se till att stänga locket ordentligt för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor som lök eller vitlök.

Låt crème fraiche svalna snabbt efter tillagning innan du placerar den i kylskåpet. Förvara alltid på torra ytor för att undvika kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör den mer kornig när den tinas upp.