Yoghurt (fettfri, låg laktoshalt, naturell, med fiber, med probiotika, 1 µg D-vitamin)

100 g (arc)yoghurt, fettfri, låg laktoshalt, naturell, fiber, probiotika, 1 ug d-vit. består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin D; och en bra källa till kalium, kalcium, fosfor, jod och protein.

38,4 kcal
100 g
Kolhydrater
4,2 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
4,1 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 4,2 g
    • varav sockerarter 4,2 g
  • Protein 4,1 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Vitamin B12
15% DRI
Rik på
Kalcium
15% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,2 g
Socker totalt
4,2 g
Kostfiber
1,5 g
– varav glukos
1,9 g
– varav galaktos
1,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukt som banan eller bär och toppa yoghurten för en fräsch dessert.
  • Servera yoghurten kall som bas i en smoothie tillsammans med spenat och mango.
  • Hacka färska örter som dill eller gräslök och blanda i yoghurten för en smakrik sås till fiskrätter.
  • Använd yoghurten som dressing i en sallad med gurka, tomat och rödlök.
  • Fyll en skål med yoghurten och strö över granola och honung för en energigivande frukost.

Förvaring & hållbarhet

Förvara yoghurten i kylskåp, helst i sitt originalförpackning för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du öppnar förpackningen, se till att stänga den ordentligt eller överför yoghurten till en lufttät burk. Låt alltid yoghurten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fukt och kondens genom att hålla ytor torra. Frysning kan påverka texturen, så använd det endast om det är nödvändigt.