Ost (28 % fett, innehåller vegetabiliskt fett)

100 g (arc)ost, 28 % fett, inneh. veg. fett består av mycket kalorier; är rik på kalcium, kalium, vitamin K, protein och vitamin E; och en bra källa till jod, men innehåller mycket mättat fett.

339,4 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
28,0 g / 100 g
Protein
22,5 g / 100 g
  • Fett 28,0 g
    • varav mättat fett 9,5 g
    • varav enkelomättat fett 11,3 g
    • varav fleromättat fett 5,7 g
  • Protein 22,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Protein
Rik på
Kalcium
84% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva osten tunt och lägg på en smörgås med senap och skivor av rökt skinka.
  • Toppa en sallad med tärnad ost, färsk gräslök och en dressing av olivolja och citron.
  • Servera i klyftor tillsammans med kex och en dipp av majonnäs blandad med dill.
  • Strimla osten och lägg i en varm ramen för extra smak och textur.
  • Använd som fyllning i en omelett tillsammans med spenat och tomater.

Förvaring & hållbarhet

Förvara osten i kylskåp, gärna i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll osten borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk ost när du ska njuta av dess smak och konsistens.