Smaksatt kvarg (7 % fett, Valio)

100 g (arc)kvarg, smaksatt, 7 % fett, valio består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till fosfor, kalcium, jod, protein, vitamin B12 och riboflavin.

152,7 kcal
100 g
Kolhydrater
14,4 g / 100 g
Fett
7,1 g / 100 g
Protein
7,1 g / 100 g
  • Fett 7,1 g
    • varav mättat fett 4,6 g
    • varav enkelomättat fett 1,6 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 14,4 g
    • varav sockerarter 13,6 g
  • Protein 7,1 g
  • Fibrer 0,0 g
Rik på
Fosfor
19% DRI
Rik på
Vitamin B12
18% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,4 g
Socker totalt
13,6 g
Stärkelse
0,8 g
Kostfiber
0,0 g
– varav glukos
0,0 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
11,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kvargen och servera den på en knäckebrödsmacka med skivor av avokado och ett stänk av citron.
  • Blanda kvargen med färska bär som hallon eller blåbär för en fräsch och smakrik dessert.
  • Toppa kvargen med granola, honung och kanel för en energigivande frukostskål.
  • Servera kvargen kall som ett proteinrikt tillbehör till en fräsch sallad med ruccola och körsbärstomater.
  • Använd kvargen som bas i smoothies tillsammans med banan och spenat för en krämig konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kvargen i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter öppning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kvargen svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Håll alltid ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk kvarg för bästa resultat.