Kvarg (8,5 % fett, vit choklad-lime, låg laktoshalt, Valio)

100 g (arc)kvarg, fett 8,5 %, vitchoklad-lime, låg laktoshalt, valio består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor; och en bra källa till kalcium, vitamin A, jod, protein och vitamin B12, men innehåller mycket mättat fett.

173,3 kcal
100 g
Kolhydrater
15,5 g / 100 g
Fett
8,8 g / 100 g
Protein
7,2 g / 100 g
  • Fett 8,8 g
    • varav mättat fett 6,0 g
    • varav enkelomättat fett 2,2 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 15,5 g
    • varav sockerarter 15,4 g
  • Protein 7,2 g
  • Fibrer 0,0 g
Rik på
Fosfor
20% DRI
Rik på
Vitamin B12
18% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,5 g
Socker totalt
15,4 g
Stärkelse
0,2 g
Kostfiber
0,0 g
– varav glukos
1,1 g
– varav sackaros
12,4 g
– varav galaktos
1,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera (arc)kvarg med vitchoklad-lime kallt som ett fräscht mellanmål.
  • Toppa kvargen med färska bär som hallon eller blåbär för extra smak och färg.
  • Skiva bananer och lägg dem ovanpå kvargen för en söt och krämig kombination.
  • Blanda i en sked honung eller agavesirap för att öka sötman.
  • Använd kvargen som fyllning i pannkakor eller crepes för en lyxig brunchrätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara (arc)kvarg i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Håll den lufttät för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt kvargen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik att frysa kvargen, eftersom detta kan påverka dess textur och göra den grynig. Håll alltid ytor torra för att förhindra kondens.