Smaksatt fil (1 % fett, laktosfri, delvis syntetiskt sötad, Arc)

100 g (arc)fil, smaksatt, 1 % fett, laktosfri, delvis syntetiskt sötat består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalcium, fosfor, jod, vitamin B12 och riboflavin.

50,8 kcal
100 g
Kolhydrater
7,2 g / 100 g
Fett
1,1 g / 100 g
Protein
2,7 g / 100 g
  • Fett 1,1 g
    • varav mättat fett 0,7 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 7,2 g
    • varav sockerarter 7,1 g
  • Protein 2,7 g
  • Fibrer 0,2 g
Rik på
Vitamin B12
14% DRI
Rik på
Kalcium
14% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,2 g
Socker totalt
7,1 g
Stärkelse
0,0 g
Kostfiber
0,2 g
– varav glukos
1,5 g
– varav fruktos
4,2 g
– varav sackaros
0,1 g
– varav galaktos
1,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva (arc)filen och lägg på en macka med färsk dill och kaviar för en smakfull kombination.
  • Servera den kall i en sallad med tomater, gurka och rödlök, toppad med citronjuice.
  • Vispa (arc)filen till ett krämigt pålägg och smaksätt med senap och peppar för en god dip.
  • Använd den som bas i en bowl tillsammans med quinoa, avokado och rostade grönsaker.
  • Toppa varm pasta med (arc)fil och färska örter som basilika eller persilja för en krämig sås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara (arc)filen i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid filen svalna snabbt efter tillagning innan du placerar den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk fil när det är möjligt.