Grönmögelost (30 % fett, ädelost)

100 g ädelost grönmögelost fett 30% består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor, vitamin A och protein; och en bra källa till folat och jod, men innehåller mycket mättat fett och salt.

363,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,5 g / 100 g
Fett
30,5 g / 100 g
Protein
21,5 g / 100 g
  • Fett 30,5 g
    • varav mättat fett 19,8 g
    • varav enkelomättat fett 7,9 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 1,5 g
    • varav sockerarter 0,1 g
  • Protein 21,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
48% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,5 g
Socker totalt
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva ädelosten och servera den på en ostbricka tillsammans med kex och frukt.
  • Toppa en sallad med smulad ädelost, valnötter och en dressing av balsamvinäger.
  • Strö ädelost över varm pasta tillsammans med spenat och pinjenötter för en smakrik rätt.
  • Halvera ädelosten och fyll den med färskost och örter för en festlig förrätt.
  • Servera ädelost på macka med fikonmarmelad eller honung för en söt och salt kombination.

Förvaring & hållbarhet

Förvara ädelosten i kylskåp, helst inlindad i plastfolie eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll osten borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt osten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens som kan påverka kvaliteten. Frysning rekommenderas inte, då det kan förändra ostens textur.