Kycklingvinge (utan skinn)

100 g kycklingvinge, utan skinn består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, vitamin K och niacin; och en bra källa till kalium.

120,6 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
3,5 g / 100 g
Protein
22,0 g / 100 g
  • Fett 3,5 g
    • varav mättat fett 0,9 g
    • varav enkelomättat fett 0,8 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Protein 22,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Niacin (B3)
46% DRI
Rik på
Selen
32% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kycklingvingarna i bitar och lägg dem i en sallad med grönsaker och en lätt vinaigrette.
  • Servera kycklingvingarna varma med en dippsås av majonnäs och senap för extra smak.
  • Toppa med färsk hackad gräslök eller dill för att ge en fräsch touch.
  • Grilla kycklingvingarna och marinera dem i soja, ingefära och vitlök för en asiatisk twist.
  • Använd kycklingvingarna i en ramen-soppa för att ge extra protein och smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kycklingvingarna i kylskåp i en lufttät burk eller täck dem med plastfolie. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kycklingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser dem, se till att de är väl förpackade.