Kycklingpanna (med lime, honung och crème fraîche)

100 g kycklingpanna m. lime honung crème fraiche består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, jod och protein; och en bra källa till kalium, vitamin A och selen, men innehåller mycket mättat fett.

186,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,8 g / 100 g
Fett
13,3 g / 100 g
Protein
13,0 g / 100 g
  • Fett 13,3 g
    • varav mättat fett 8,2 g
    • varav enkelomättat fett 3,4 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 3,8 g
    • varav sockerarter 3,1 g
  • Protein 13,0 g
Rik på
Niacin (B3)
48% DRI
Rik på
Jod
32% DRI
Rik på
Fosfor
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,8 g
Socker totalt
3,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kycklingpannan och servera den varm i en sallad med färska grönsaker.
  • Toppa med dill, gräslök eller en klick kaviar för extra smak.
  • Halvera kycklingen och lägg den på en macka med majonnäs och citron.
  • Strimla kycklingen och använd den i en wrap med avokado och salsa.
  • Servera kall i en bowl med quinoa, grönsaker och en limevinaigrette.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kycklingpannan i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att förhindra luktupptag från andra livsmedel. Låt alltid kycklingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens som kan påverka kvaliteten. Frysning kan förändra texturen, så undvik att frysa om det inte är nödvändigt.