Kycklingpanna (med citron, örter, crème fraîche)

100 g kycklingpanna m. citron örter crème fraiche består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, jod, protein och niacin; och en bra källa till vitamin A och selen.

162,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,0 g / 100 g
Fett
8,2 g / 100 g
Protein
18,1 g / 100 g
  • Fett 8,2 g
    • varav mättat fett 4,3 g
    • varav enkelomättat fett 2,4 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 4,0 g
    • varav sockerarter 2,9 g
  • Protein 18,1 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Niacin (B3)
41% DRI
Rik på
Fosfor
23% DRI
Rik på
Jod
22% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,0 g
Socker totalt
2,9 g
Kostfiber
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kycklingpannan och servera den varm på en tallrik med en fräsch sallad.
  • Toppa med färska örter som persilja eller basilika för extra smak.
  • Servera kall i en wrap med grönsaker och en klick majonnäs för en läcker lunch.
  • Hacka kycklingen och blanda den i en pasta med citron, olivolja och riven parmesan.
  • Använd som fyllning i tacos tillsammans med avokado, salsa och limejuice.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kycklingpannan i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid maten svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Om du fryser in kycklingpannan, tänk på att texturen kan påverkas när den tinas upp. Håll ytor torra för att undvika kondens och fukt.