Kycklingfilé, rå (i honungsmarinad)

100 g kycklingfilé i honungsmarinad, rå består av måttligt med kalorier; är rik på selen, vitamin K, protein och niacin; och en bra källa till kalium och fosfor.

122,2 kcal
100 g
Kolhydrater
1,8 g / 100 g
Fett
5,7 g / 100 g
Protein
15,7 g / 100 g
  • Fett 5,7 g
    • varav mättat fett 0,8 g
    • varav enkelomättat fett 3,0 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
  • Kolhydrater 1,8 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 15,7 g
Rik på
Niacin (B3)
34% DRI
Rik på
Selen
31% DRI
Rik på
Vitamin B12
28% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,8 g
Socker totalt
1,0 g
Stärkelse
0,8 g
– varav glukos
0,9 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,0 g
– varav maltos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kycklingfilén i tunna skivor och servera på en macka med senap och grönsaker.
  • Grilla filén och toppa med en fräsch salsa av mango och lime för en smakrik rätt.
  • Hacka den till strimlor och blanda i en sallad med avokado, tomat och fetaost.
  • Servera kycklingen varm tillsammans med ris eller bulgur för en mättande måltid.
  • Använd filén i en wrap med hummus, spenat och riven morot för en snabb lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kycklingfilén i kylskåp i sin originalförpackning eller lägg den i en lufttät burk. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid kycklingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk kyckling när det är möjligt.