Grillad kyckling (med skinn)

100 g kyckling grillad m. skinn består av mycket kalorier; är rik på fosfor, jod, protein och selen; och en bra källa till kalium och vitamin A.

214,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
13,8 g / 100 g
Protein
22,6 g / 100 g
  • Fett 13,8 g
    • varav mättat fett 4,4 g
    • varav enkelomättat fett 6,6 g
    • varav fleromättat fett 2,0 g
  • Protein 22,6 g
Rik på
Protein
Rik på
Niacin (B3)
60% DRI
Rik på
Fosfor
32% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den grillade kycklingen och servera på en macka med majonnäs och sallad.
  • Hacka kycklingen och blanda i en fräsch sallad med tomater, gurka och en vinägrett.
  • Strimla kycklingen och lägg den i en wrap med avokado, grönsaker och en klick salsa.
  • Toppa en varm tallrik ramen med skivor av grillad kyckling för extra smak och protein.
  • Servera kall kyckling i en bowl med quinoa, grönsaker och tahinisås för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grillad kyckling i kylskåp i en lufttät burk eller täckt med plastfolie för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor som lök eller fisk. Låt kycklingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet för att förhindra kondens. Håll alltid ytor torra för att bevara kvaliteten. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk kyckling när det är möjligt.