Friterad kyckling (med frityrsmet)

100 g kyckling friterad m. frityrsmet består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och vitamin D; och en bra källa till kalium och selen, men innehåller mycket mättat fett.

310,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,8 g / 100 g
Fett
21,9 g / 100 g
Protein
22,5 g / 100 g
  • Fett 21,9 g
    • varav mättat fett 5,8 g
    • varav enkelomättat fett 9,0 g
    • varav fleromättat fett 5,2 g
  • Kolhydrater 5,8 g
  • Protein 22,5 g
  • Fibrer 0,7 g
Rik på
Protein
Rik på
Fett
Rik på
Niacin (B3)
41% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,8 g
Kostfiber
0,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kycklingen i tunna bitar och servera på en baguette med majonnäs och sallad.
  • Toppa en sallad med strimlad friterad kyckling, avokado och en dressing av lime och koriander.
  • Hacka kycklingen och blanda i en wrap med grönsaker, salsa och ost för en smakrik lunch.
  • Servera varma klyftor av friterad kyckling med en dippsås av senap och honung som förrätt.
  • Gör en asiatisk bowl med ris, grönsaker och friterad kyckling, smaksatt med soja och sesamfrön.

Förvaring & hållbarhet

Förvara friterad kyckling i en lufttät behållare för att bevara smaken. Låt kycklingen svalna helt innan du lägger den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in kycklingen, tänk på att texturen kan förändras vid upptining. Håll alltid ytor torra för att förhindra kondens.