Tillagad kycklingbröstfilé (utan skinn, fryst)

100 g kyckling bröstfilé tillagad u. skinn frysvara består av relativt lite kalorier; är rik på fosfor, protein, selen och niacin; och en bra källa till kalium och magnesium.

98,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
19,7 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 0,5 g
    • varav enkelomättat fett 0,9 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Protein 19,7 g
Rik på
Niacin (B3)
73% DRI
Rik på
Vitamin B6
41% DRI
Rik på
Fosfor
41% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kycklingbröstfilén i tunna skivor och servera på en macka med majonnäs och grönsaker.
  • Hacka filén och blanda i en sallad med avokado, tomater och en dressing av citron och olivolja.
  • Strimla kycklingen och lägg den i en wrap med hummus, spenat och paprika.
  • Grilla filén och servera varm med en sås av senap och honung.
  • Toppa en bowl med ris, grönsaker och bitar av kyckling för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kycklingbröstfilén i kylskåp i en lufttät burk eller täckt med plastfolie. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid filén svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser in filén, se till att den är väl inslagen för att bevara kvaliteten.