Rökt kalkon

100 g kalkon rökt består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och zink; och en bra källa till kalium och selen.

133,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
4,0 g / 100 g
Protein
24,0 g / 100 g
  • Fett 4,0 g
    • varav mättat fett 1,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,8 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Protein 24,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Niacin (B3)
69% DRI
Rik på
Vitamin B6
33% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva rökt kalkon tunt och lägg på en smörgås med senap och ruccola.
  • Toppa en sallad med strimlad rökt kalkon, avokado och körsbärstomater.
  • Servera i klyftor tillsammans med en dipp av majonnäs och citronjuice.
  • Hacka rökt kalkon och blanda i en pastasallad med pesto och pinjenötter.
  • Fyll tortillabröd med rökt kalkon, grönsaker och en klick kaviar för en smakrik wrap.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rökt kalkon i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid kalkonen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd det endast om det är nödvändigt.