Kycklinggryta (med bönor och kakao)

100 g gryta kycklinggryta m. bönor kakao består av relativt lite kalorier; är rik på fosfor och protein; och en bra källa till kalium, magnesium, vitamin C och selen.

95,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,2 g / 100 g
Fett
3,3 g / 100 g
Protein
11,0 g / 100 g
  • Fett 3,3 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 1,6 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 4,2 g
    • varav sockerarter 1,8 g
  • Protein 11,0 g
  • Fibrer 2,1 g
Rik på
Niacin (B3)
36% DRI
Rik på
Fosfor
23% DRI
Rik på
Vitamin B6
22% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,2 g
Socker totalt
1,8 g
Kostfiber
2,1 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera kycklinggrytan varm som huvudrätt tillsammans med ris eller quinoa.
  • Toppa med färsk persilja eller koriander för extra smak och färg.
  • Skiva avokado och lägg på grytan för en krämig konsistens.
  • Använd grytan som fyllning i tortillas eller pitabröd för en smakrik wrap.
  • Blanda ner grytan i en sallad med spenat, tomater och fetaost för en fräsch lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kycklinggrytan i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Låt grytan svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylskåpet. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser grytan, tänk på att texturen kan påverkas vid upptining. För bästa resultat, använd en fryspåse och ta bort så mycket luft som möjligt innan du stänger den.