Gås, rå (med skinn)

100 g gås rå m. skinn består av mycket kalorier; är rik på fosfor, selen, protein och niacin; och en bra källa till kalium och järn, men innehåller mycket mättat fett.

362,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
33,6 g / 100 g
Protein
15,9 g / 100 g
  • Fett 33,6 g
    • varav mättat fett 9,8 g
    • varav enkelomättat fett 17,7 g
    • varav fleromättat fett 3,8 g
  • Protein 15,9 g
Rik på
Fett
Rik på
Niacin (B3)
50% DRI
Rik på
Selen
44% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva gåsen tunt och servera på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka gåsen och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla gåsen och använd den som fyllning i en wrap med avokado och gräslök.
  • Grilla eller stek gåsen för att få en krispig yta, servera varm med potatisgratäng.
  • Toppa en bowl med skivor av gås, quinoa, rostade grönsaker och en citronvinaigrette.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rå gås i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad gås svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd den färska gåsen inom kort tid för bästa resultat.