Rå gås

100 g gås rå består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, fosfor, selen, protein och niacin; och en bra källa till järn.

156,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
7,1 g / 100 g
Protein
23,0 g / 100 g
  • Fett 7,1 g
    • varav mättat fett 2,8 g
    • varav enkelomättat fett 1,8 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Protein 23,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B6
46% DRI
Rik på
Selen
44% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva gåsen tunt och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka gåsen och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla gåsen och använd som fyllning i tacos med avokado och lime.
  • Grilla eller stek gåsen och servera varm med rostad potatis och gräslök.
  • Toppa en bowl med skivor av gås, quinoa, färska örter och en citronvinaigrette.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rå gås i kylskåp i sin förpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor. Låt alltid tillagad gås svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk gås när det är möjligt.