Stekt duva (med skinn, med salt)

100 g duva m. skinn stekt m. salt består av mycket kalorier; är rik på fosfor, jod, selen och protein; och en bra källa till kalium och magnesium, men innehåller mycket mättat fett.

344,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
28,7 g / 100 g
Protein
22,2 g / 100 g
  • Fett 28,7 g
    • varav mättat fett 10,1 g
    • varav enkelomättat fett 11,6 g
    • varav fleromättat fett 3,7 g
  • Protein 22,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Protein
Rik på
Järn
64% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den stekta duvan och servera på en bädd av ruccola eller spenat.
  • Toppa med en sås av senap och honung för extra smak.
  • Hacka duvan i strimlor och blanda i en varm sallad med rostade grönsaker.
  • Servera kallskuren duva på ett smörgåsbord med kaviar och gräslök.
  • Gör en smakrik ramen genom att tillsätta skivor av stekt duva i buljongen.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stekt duva i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Låt alltid duvan svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in den, tänk på att texturen kan påverkas negativt. Se till att emballaget är ordentligt förslutet för att undvika fukt och kondens.