Torkad basilika

100 g basilika, torkad består av mycket kalorier; är rik på kalium, kalcium, vitamin K, magnesium, folat och fosfor.

239,9 kcal
100 g
Kolhydrater
10,1 g / 100 g
Fett
3,8 g / 100 g
Protein
23,0 g / 100 g
  • Fett 3,8 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 2,3 g
  • Kolhydrater 10,1 g
    • varav sockerarter 1,7 g
  • Protein 23,0 g
  • Fibrer 37,7 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin K
100% DRI
Rik på
Folat
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,1 g
Socker totalt
1,7 g
Stärkelse
8,3 g
Kostfiber
37,7 g
– varav glukos
0,8 g
– varav fruktos
0,8 g
– varav sackaros
0,0 g
– varav galaktos
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Strö torkad basilika över pastarätter för att ge en aromatisk smak.
  • Toppa pizza med torkad basilika innan gräddning för extra doft och smak.
  • Blanda torkad basilika i marinader för kött eller grönsaker för en kryddig twist.
  • Servera torkad basilika i sallader, gärna tillsammans med tomater och mozzarella.
  • Använd torkad basilika i soppor och såser för att förhöja smaken.

Förvaring & hållbarhet

Förvara torkad basilika i en lufttät burk på en mörk och sval plats för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har använt basilikan i matlagning, låt den svalna snabbt innan du placerar den i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.