Fräst spenat (med olja eller flytande margarin, salt)

100 g spenat fräst m. olja el. flytande margarin salt består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A, jod och folat; och en bra källa till kalium, kalcium och vatten. Spenat fräst m. olja el. flytande margarin salt består till 90,3% av vatten.

28,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,6 g / 100 g
Fett
1,0 g / 100 g
Protein
2,8 g / 100 g
  • Fett 1,0 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 0,6 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 2,8 g
  • Fibrer 2,5 g
Rik på
Jod
58% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
38% DRI
Rik på
Folat
28% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,6 g
Socker totalt
0,8 g
Kostfiber
2,5 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera spenaten varm som tillbehör till kött eller fisk.
  • Toppa en sallad med fräst spenat för extra smak och textur.
  • Skiva och lägg spenaten på en macka tillsammans med färskost och örter.
  • Blanda spenaten i en pasta med vitlök, olivolja och parmesan för en snabb måltid.
  • Använd spenaten som fyllning i omeletter eller crepes för en smakrik frukost.

Förvaring & hållbarhet

Förvara spenaten i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt spenaten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk spenat när det är möjligt.