Skogsriska

100 g skogsriska består av relativt lite kalorier; är rik på niacin, vitamin D och riboflavin; och en bra källa till kalium, vatten och zink. Skogsriska består till 93,6% av vatten.

16,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,6 g / 100 g
Fett
0,5 g / 100 g
Protein
1,5 g / 100 g
  • Fett 0,5 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 0,6 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 1,5 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Niacin (B3)
34% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
30% DRI
Rik på
Vitamin D
29% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,6 g
Socker totalt
0,3 g
Stärkelse
0,4 g
Kostfiber
1,5 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,1 g
– varav maltos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva skogsriska och lägg på en smörgås med färskost och dill.
  • Hacka skogsriska och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och citronvinaigrette.
  • Servera skogsriska som en varm tillbehör med smör, peppar och persilja.
  • Toppa en ramen med strimlad skogsriska för extra textur och smak.
  • Gör en picknickmix med klyftor av skogsriska, oliver och fetaost.

Förvaring & hållbarhet

Förvara skogsriska i kylskåp i en lufttät burk för att behålla fuktigheten. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid skogsriska svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk skogsriska när det är möjligt.