Brysselkål (rosenkål)

100 g rosenkål, brysselkål består av relativt lite kalorier; är rik på kalium, vitamin K, vitamin C och folat; och en bra källa till fosfor och selen.

41,4 kcal
100 g
Kolhydrater
3,9 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
3,6 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 3,9 g
    • varav sockerarter 3,7 g
  • Protein 3,6 g
  • Fibrer 4,4 g
Rik på
Vitamin C
100% DRI
Rik på
Vitamin K
100% DRI
Rik på
Folat
31% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,9 g
Socker totalt
3,7 g
Stärkelse
0,2 g
Kostfiber
4,4 g
– varav glukos
1,1 g
– varav fruktos
1,0 g
– varav sackaros
1,5 g
– varav maltos
0,1 g
– varav galaktos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva rosenkålen tunt och lägg på en macka med färskost och dill.
  • Stek rosenkålen i olivolja och krydda med salt, peppar och citron för en smakrik tillbehör.
  • Servera rosenkålen kall i en sallad med granatäpple och valnötter.
  • Halvera rosenkålen och grilla dem för att få en rökig smak. Toppa med parmesan.
  • Blanda hackad rosenkål i en bowl med quinoa, avokado och tahinisås för en näringsrik måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rosenkålen i kylskåp, antingen i sin skal eller i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt rosenkålen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Se till att de är torra för att undvika kondens och mögel. Frysning kan påverka texturen, så använd det endast om du planerar att använda dem senare i grytor eller soppor.