Persilja

100 g persilja består av relativt lite kalorier; är rik på kalium, vitamin A, vitamin C och folat; och en bra källa till kalcium och fosfor.

27,3 kcal
100 g
Kolhydrater
1,1 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
1,4 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 1,1 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 1,4 g
  • Fibrer 8,0 g
Rik på
Vitamin C
100% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
59% DRI
Rik på
Folat
57% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,1 g
Socker totalt
0,8 g
Stärkelse
0,3 g
Kostfiber
8,0 g
– varav glukos
0,5 g
– varav fruktos
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Hacka persiljan fint och strö över sallader för extra smak och färg.
  • Skiva persiljan grovt och använd som garnering på soppor eller grytor.
  • Blanda persilja med citron, olivolja och vitlök för en fräsch dressing till grönsaksrätter.
  • Toppa smörgåsar med färsk persilja tillsammans med kaviar eller majonnäs.
  • Servera persilja i en bowl med quinoa, grönsaker och en god sås för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färsk persilja i kylskåp, antingen i en lufttät burk eller insvept i fuktigt papper för att bevara fukten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt persiljan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Undvik kondens genom att hålla ytor torra. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk persilja när det är möjligt.