Kokt okra (utan salt)

100 g okra kokt u. salt består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till kalium, kalcium, vatten, folat och magnesium. Okra kokt u. salt består till 91,7% av vatten.

25,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,5 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
1,8 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
  • Kolhydrater 2,5 g
    • varav sockerarter 1,4 g
  • Protein 1,8 g
  • Fibrer 3,1 g
Rik på
Vitamin C
20% DRI
Rik på
Folat
15% DRI
Rik på
Vitamin B6
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,5 g
Socker totalt
1,4 g
Kostfiber
3,1 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva okran i tunna skivor och lägg på en macka med majonnäs och peppar.
  • Servera okra kall i en sallad tillsammans med tomater, gurka och en dressing av olivolja och citron.
  • Toppa ramen med hackad okra för extra textur och smak.
  • Grilla hela okrabitar för en rökig smak och servera som tillbehör till kött eller fisk.
  • Strimla okra och blanda i en bowl med quinoa, avokado och soja för en fräsch måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt okra i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid okran svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk eller kokt okra inom kort tid för bästa resultat.