Färsk röd småbladig mangold

100 g mangold röd småbladig färsk består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A och folat; och en bra källa till kalium, kalcium, vatten och magnesium. Mangold röd småbladig färsk består till 94,4% av vatten.

16,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
0,5 g / 100 g
Protein
2,1 g / 100 g
  • Fett 0,5 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Protein 2,1 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Folat
41% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
22% DRI
Rik på
Kalcium
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Socker totalt
0,2 g
Kostfiber
1,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mangolden och använd den i en fräsch sallad med tomater, gurka och fetaost.
  • Stek mangoldblad i olivolja med vitlök och servera som tillbehör till fisk eller kyckling.
  • Hacka mangold och blanda i en omelett tillsammans med ost och örter för extra smak.
  • Toppa en varm smörgås med strimlad mangold, avokado och lite citron för en fräsch touch.
  • Använd mangold i en bowl med quinoa, rostade grönsaker och tahinisås för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färsk mangold i kylskåp, helst i en lufttät burk eller inlindad i plastfolie för att behålla fuktigheten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt mangolden svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att förhindra mögel. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färsk mangold när det är möjligt för bästa resultat.