Torkad lök

100 g lök, torkad består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, kalcium, folat och vitamin C; och en bra källa till magnesium, men innehåller mycket socker.

264,0 kcal
100 g
Kolhydrater
35,1 g / 100 g
Fett
0,7 g / 100 g
Protein
10,5 g / 100 g
  • Fett 0,7 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 35,1 g
    • varav sockerarter 35,1 g
  • Protein 10,5 g
  • Fibrer 35,0 g
Rik på
Folat
55% DRI
Rik på
Vitamin C
50% DRI
Rik på
Kalium
41% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
35,1 g
Socker totalt
35,1 g
Kostfiber
35,0 g
– varav glukos
11,7 g
– varav fruktos
11,0 g
– varav sackaros
12,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Hacka torkad lök och blanda i soppor för extra smak.
  • Strö över sallader för en krispig textur och fyllig smak.
  • Rehydrera torkad lök i varmt vatten och använd i grytor eller såser.
  • Toppa mackor med torkad lök, majonnäs och skivor av avokado.
  • Blanda torkad lök med örter som persilja eller dill för att krydda fiskrätter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara torkad lök i en lufttät burk på en mörk och torr plats. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter tillagning, låt rätten svalna snabbt innan du placerar den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk lök om du planerar att frysa rätter med torkad lök.