Färsk koriander

100 g koriander, färsk består av relativt lite kalorier; är rik på kalium, vitamin A och vitamin K; och en bra källa till vatten, kalcium och folat. Koriander, färsk består till 93,1% av vatten.

20,9 kcal
100 g
Kolhydrater
0,5 g / 100 g
Fett
0,4 g / 100 g
Protein
2,4 g / 100 g
  • Fett 0,4 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 0,5 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 2,4 g
  • Fibrer 2,8 g
Rik på
Vitamin K
100% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
42% DRI
Rik på
Vitamin E
21% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,5 g
Socker totalt
0,4 g
Stärkelse
0,1 g
Kostfiber
2,8 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,2 g
– varav sackaros
0,1 g
– varav maltos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Hacka koriander och strö över tacos för en fräsch smak.
  • Skiva korianderblad och blanda i en sallad med avokado och lime.
  • Toppa ramen med färsk koriander för extra arom.
  • Servera koriander som garnityr på soppor eller grytor för en färgglad presentation.
  • Blanda koriander med vitlök och olivolja för en smakrik dressing till grillade grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färsk koriander i kylskåp, antingen i ett glas vatten med plastfolie över eller i en lufttät burk. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt koriandern svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk koriander när det är möjligt.