Kantarell, konserverad (utan lag)

100 g kantarell konserv. u. lag består av relativt lite kalorier; är rik på niacin, vitamin D och riboflavin; och en bra källa till vitamin A och zink.

36,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,8 g / 100 g
Fett
0,7 g / 100 g
Protein
1,4 g / 100 g
  • Fett 0,7 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 4,8 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 1,4 g
  • Fibrer 2,3 g
Rik på
Niacin (B3)
31% DRI
Rik på
Vitamin D
25% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
21% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,8 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
2,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kantarellerna och lägg dem på en smörgås med färskost eller majonnäs.
  • Toppa en sallad med hackade kantareller, gräslök och en skvätt citron.
  • Servera dem varma som tillbehör till kött eller fisk, gärna med lite svartpeppar.
  • Inkludera kantareller i en pasta med vitlök, persilja och parmesan för extra smak.
  • Gör en krämig soppa med kantareller, lök och grädde för en värmande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad konservburk i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll kantarellerna borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid mat svalna snabbt innan du sätter den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd frysta kantareller inom rimlig tid för bästa resultat.