Gul kantarell, rå

100 g kantarell gul rå består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin D och niacin; och en bra källa till kalium, vatten, vitamin A och fibrer. Kantarell gul rå består till 92% av vatten.

24,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,0 g / 100 g
Fett
0,3 g / 100 g
Protein
1,7 g / 100 g
  • Fett 0,3 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 2,0 g
  • Protein 1,7 g
  • Fibrer 3,2 g
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
25% DRI
Rik på
Kalium
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,0 g
Kostfiber
3,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kantarellerna och stek dem i smör för en smakrik tillbehör.
  • Toppa en sallad med färska, hackade kantareller för extra textur och smak.
  • Servera kantarellerna varma på en macka med cream cheese och dill.
  • Gör en krämig pastasås med kantareller, vitlök och grädde.
  • Använd kantareller i en soppa tillsammans med potatis och lök för en mustig rätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kantareller i kylskåp, helst i en papperspåse för att undvika fukt. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att bevara smaken. Låt kantarellerna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Undvik att frysa dem om du vill behålla den ursprungliga texturen, då frysning kan göra dem mjuka. Kontrollera regelbundet så att de är torra och fräscha.