Frasig isbergssallat (amerikansk sallat)

100 g isbergssallat, frasig, amerikansk sallat består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin K och mangan; och en bra källa till kalium, vatten, folat och vitamin C. Isbergssallat, frasig, amerikansk sallat består till 95% av vatten.

13,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,0 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
1,1 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 1,0 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 1,1 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Vitamin K
53% DRI
Rik på
Folat
18% DRI
Rik på
Kalium
10% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,0 g
Socker totalt
1,0 g
Kostfiber
1,2 g
– varav glukos
0,4 g
– varav fruktos
0,5 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva isbergssallaten i tunna strimlor och använd som bas i en fräsch sallad.
  • Toppa en smörgås med krispiga sallatsblad för extra textur och smak.
  • Servera isbergssallat kall i en bowl tillsammans med quinoa, avokado och grillad kyckling.
  • Hacka sallaten grovt och blanda med tomater, gurka och en vinaigrette för en snabb sidorätt.
  • Använd hela blad som wraps istället för tortillas, fyll med kött, grönsaker och sås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara isbergssallaten i kylskåp för att bevara krispigheten. Håll den i sin originalförpackning eller lägg den i en lufttät burk. Se till att hålla den torr; fukt kan leda till snabbare försämring. Låt sallaten svalna snabbt efter tillagning innan du placerar den i kylskåpet. Håll isär från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt.