Alfalfagroddar

100 g groddar, alfalfa-groddar består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin K; och en bra källa till vatten, fosfor, folat, vitamin C och protein. Groddar, alfalfa-groddar består till 93% av vatten.

29,3 kcal
100 g
Kolhydrater
0,3 g / 100 g
Fett
0,7 g / 100 g
Protein
4,0 g / 100 g
  • Fett 0,7 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 0,3 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 4,0 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Vitamin K
41% DRI
Rik på
Folat
12% DRI
Rik på
Vitamin C
10% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,3 g
Socker totalt
0,3 g
Kostfiber
3,0 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva groddarna och lägg dem på mackan med avokado och citron.
  • Toppa en sallad med alfalfa-groddar för extra crunch och smak.
  • Blanda groddarna i en bowl med quinoa, grönsaker och en sesamsås.
  • Servera groddarna som ett fräscht tillbehör till ramen eller nudlar.
  • Använd alfalfa-groddar i wraps tillsammans med hummus och färska grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara alfalfa-groddar i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll groddarna borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt groddarna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Se till att de är torra innan förvaring, då fukt kan leda till snabbare försämring. Frysning rekommenderas inte, eftersom det kan påverka texturen negativt.