Blomkål

100 g blomkål består av relativt lite kalorier; är rik på folat, vitamin C och vitamin K; och en bra källa till kalium, vatten och selen. Blomkål består till 92,9% av vatten.

24,5 kcal
100 g
Kolhydrater
2,4 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
2,0 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 2,4 g
    • varav sockerarter 2,2 g
  • Protein 2,0 g
  • Fibrer 2,2 g
Rik på
Vitamin C
65% DRI
Rik på
Folat
29% DRI
Rik på
Vitamin K
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,4 g
Socker totalt
2,2 g
Stärkelse
0,2 g
Kostfiber
2,2 g
– varav glukos
1,0 g
– varav fruktos
0,9 g
– varav sackaros
0,2 g
– varav maltos
0,0 g
– varav galaktos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva blomkålen i tunna skivor och grilla för en rökig smak.
  • Hacka blomkålen och blanda i en fräsch sallad med citron, olivolja och gräslök.
  • Ångkoka blomkålen och servera varm med smör och peppar som tillbehör till kött eller fisk.
  • Rosta blomkålsbuketter i ugnen med vitlök och örter för en smakrik snack eller förrätt.
  • Toppa en bowl med rå blomkål, avokado, sesamfrön och sojasås för en asiatisk twist.

Förvaring & hållbarhet

Förvara blomkålen i kylskåp, antingen hel med skalet kvar eller skuren i bitar i en lufttät burk. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad blomkål svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färsk blomkål när det är möjligt för bästa resultat.