Skalad batat

100 g batat, skalad består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin A; och en bra källa till kalium, fibrer, mangan och koppar.

80,9 kcal
100 g
Kolhydrater
16,8 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
1,6 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 16,8 g
    • varav sockerarter 4,2 g
  • Protein 1,6 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Vitamin A (RE)
88% DRI
Rik på
Kalium
10% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
7% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
16,8 g
Socker totalt
4,2 g
Stärkelse
12,7 g
Kostfiber
3,0 g
– varav glukos
1,0 g
– varav fruktos
0,7 g
– varav sackaros
2,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bataten i tunna skivor och grilla dem för en rökig smak.
  • Hacka den kokta bataten och blanda med gräslök, olivolja och citronjuice för en fräsch sallad.
  • Servera batatpuré som tillbehör till kött eller fisk, smaksatt med vitlök och smör.
  • Toppa en varm macka med skivor av batat, avokado och en klick majonnäs.
  • Gör en bowl med ugnsrostad batat, quinoa, spenat och tahinisås för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara skalad batat i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara färskheten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid bataten svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färsk batat när det är möjligt.